Tiramisu a la Luusje

TIRAMISU A LA “LUUSJE”

Sweety’s dit dessert is niet helemaal “HAPPY HEALTHY proof” maar ach..af en toe mogen we toch wel even beetje ” stout ” zijn, toch ? Tiramisu.  Het is ook helemaal niet moeilijk te maken en echt veeeeeeeel lekkerder dan Tiramisu afbeelding receptde kant en klare meuk uit de supermarkt. Het is echt alleen maar een kwestie van mixen, meer niet. We beginnen met de kakelverse biologische eieren, die gaan we splitsen, Dus heel voorzichtig breken, het eiwit in één kom doen, het eigeel in een andere, zorg dat er absoluut geen eigeel in het eiwit komt anders krijg je ze nooit meer stijf geklopt.Dan begin je met het stijfkloppen van de eiwitten met paar eetlepels  kokospalmsuiker ( minder mag ook) net zo lang mixen tot je de kom ondersteboven boven je hoofd kunt houden:-) In andere kom de eidooiers kloppen met wat kokospalmsuiker tot ze er ongeveer  uitzien als lichtgele yoghurt, qua consistentie bedoel ik.

Begrijpen jullie het nog, ja hè ? Dan in weer een andere kom de slagroom stijfkloppen met wat  suiker, In een grote kom, bijvoorbeeld beslagkom, de mascarpone loskloppen, de slagroom toevoegen, de eidooiers en als laatste het eiwit er door ” vouwen”. Heel voorzichtig. Nu komt het leuke gedeelte.

Je pakt de schaal legt daar de lange vingers in met de gesuikerde kant naar beneden, er je sprenkelt er ruimschoots amaretto overheen, niet te zuinig zijn hoor 🙂 Dan een laag van de heerlijke “vla” Daarop wat  cacaopoeder of geraspte pure chocolade De volgende laag lange vingers dompel je eerst onder in koffie tot ze doordrenkt zijn, en vervolgens leg je ze in de schaal, daar weer de rest van het mengsel op en tenslotte weer de geraspte chocolade of cacaopoeder. Afdekken met alu folie en zeker een uur of 5 op laten stijven in de koelkast.Geloof me,iedereen is plotseling muisstil als ze hier van smullen en misschien een ietsiepietsie tipsy, maar dat is leuk toch? 🙂 Enjoy!!!!!

Liefs van Luusje Xxx

Ingrediënten:
Bakje mascarpone 250 gram
Bekertje slagroom 250 ml
Amaretto
Sterke koffie
3 eieren
Kokospalmsuiker
Pak lange vingers
Cacaopoeder  of liever nog vers geraspte pure chocolade Ovenschaal die je bijvoorbeeld gebruikt voor de lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *