Thaise Beef reepjes met broccoli - Your Personal Life Coach

Thaise Beef reepjes met broccoli

Thaise Beef reepjes met broccoli ( klaar in 10 minuten )

Thaise Beef reepjes met broccoliBlancheer de broccoli een paar minuten in kokend water met wat zout en spoel het meteen af onder de koude kraan en laat uitlekken in een zeef Verhit de kokosolie in een wok, bak de biefstukreepjes snel aan, voeg de rest van de ” droge ingrediënten ” toe en vervolgens de soyasaus, daarna de gekookte broccoli toevoegen even doorwarmen en voor het serveren de limoen blaadjes en het citroengras verwijderen.

De cashewnoten erover strooien en desgewenst de koriander ( tip van Luusje: ik maal de limoenblaadjes in mijn koffiemolentje tot poeder en voeg het op die manier toe voor de authentieke Thaise  smaak). Je kunt dit recept desgewenst ook met kip bereiden. 
ingrediënten voor 2 personen:

250 gram broccoliroosjes

250 gram biefstuk ( liefst van de haas)in smalle reepjes Wat limoenblaadjes ( djeroek peroet) verkrijgbaar bij de toko Paar stengels citroengras ( gekneusd zodat de smaak vrijkomt) Paar teentjes knoflook ( naar smaak) Eetlepel geraspte verse gember

2 lente uitjes

Wat Chili vlokken of halve verse rode peper fijn gehakt ( pitjes verwijdert) Koriander ( mocht je er niet van houden, gewoon weglaten)

2 eetlepels soyasaus

Cocosolie

Wat geroosterde cashewnoten ( gehakt)

( desgewenst rijst om erbij te serveren)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *