Sugarfree Superfood Bounty’s

Sugarfree Superfood Bounty’s

Ik kan mij nog ” de tropische verrassing in melkchocolade ” van vroeger herinneren. Ja, zo oud ben ik al….:-). Ik denk namelijk dat de huidige generatie geen idéé heeft, waar het over gaat. Nou sweety’s, in de TV commercials zag je dan een werkelijk práchtige gebruinde, gespierde  man lachend uit de zee komen, wit strand, blauwe zee, wuivende palmbomen. Kleine waterdruppeltjes parelend op zijn heerlijke lijf. Kwijl. Een mooie vrouw in een soort van rieten rokje rende op hem af, dat was dan weer jammer 🙂 en gaf hem, tateredaaaaa, een BOUNTY.

Sugrafree Superfood Bounty's“Bounty”, sprak de voice over dan, “een tropische verrassing in Hollandse melkchocolade”. En de man nam vervolgens genietend een hap van de reep, hmmmmmm. Meteen rende je dan naar de winkel om er ook  één te kopen. Zoet zeg je vullingen vielen er bijna uit pjoe. Ik heb ze wel gegeten hoor, later in een mini uitvoering, voelde je je niet zo heel erg schuldig :-).

Ach één zo’n kleine ieniemienie Bounty kon vast geen kwaad, toch? Nou deze Bounty  kan dus écht geen kwaad hij bevat alleen maar SUPERFOODS ! Geen suiker en geen E nummers. Je smelt de cacaoboter ” au bain Marie” dus in een schaaltje boven een ander schaaltje met heet water. Je roert de rauwe cacaopoeder er door en eventueel nog een eetlepel kokospalmsuiker, kokospalmnectar of agavesiroop. Doe de papieren vormpjes in de cupcakevorm ( blijven ze beter staan) en doe er per vormpje wat van het raw chocolate mengsel in.

Draai het een beetje rond zodat de er een opstaand randje van chocolade ontstaat. Zet het een minuutje of 10-15 in de vriezer. Ondertussen meng je de kokos, het kokosvet en de honing door elkaar. Haal de vormpjes uit de vriezer, doe in elk vormpje een zesde van het mengsel. Bedek het met de rest van de chocolade en zet ze weer een half uurtje of zo in de vriezer.

En klaar is uw ” tropische superfood verrassing in raw chocolate”. Met alle voordelen van rauwe cacaopoeder, kokosvet en rauwe honing. Guiltfree en lekker!!!!

Ingrediënten
150 gram rauwe cacaoboter
Rauwe cacaopoeder naar smaak ( maak het zo ” puur ” als jij wil, ongeveer 4a 5 eetlepels
Kokospalmsuiker, kokospalmnectar of agavesiroop naar smaak….

Vulling
100 gram geraspte kokos
70 gram kokosvet/olie
20 gram rauwe honing

6 papieren cupcakevormpjes die je in een metalen of siliconen cupcakevorm kan zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *