Recept gevulde meloen

Meloen en Avocado op een zomerse dag

Feeling hot hot hot. Soms is het in lalaland ook best wel warmen wat is er dan lekkerder dan een koele frisse salade.Terwijl ik de meloen sta te snijden dwalen mijn gedachten af.En heel even ben ik  weer in de keuken van mijn Provençaalse villa de lunch  aan het bereiden.

Gevulde Meloen voor 2 personen:

 1 meloen naar keuze

200 gram gekookte garnalen of gamba’s

1 stengel bleekselderij

Avocado in blokjes

Limoen

Cocktailsaus:

4 eetlepels kwark

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel ketchup

Peper

Zout

Drupje gembersiroop

Drupje whisky

Keuken en meloenDe keuken is prachtig en door de openslaande deuren lonkt het zwembad het ziet er koel en aanlokkelijk uit in de prachtig aangelegde tuinde zon laat de lucht zinderen van hitte.

De tafel die in de schaduw staat onder de bomen is al prachtig gedekt.De stoere glazen, afkomstig van de glasblazerij in Biot zijn dezelfde kleur blauw als het zwembad en het tafelkleed écht Provençaals.

Een zacht briesje laat de cipressen bewegen. La douce France, ik pak mijn I pod en sluit hem aan op de Bose installatie, de zwoele klanken vullen de keuken en ik zing mee met Melody Gardot, ” our love is easy” klinkt het uit de bijna onzichtbare boxen.

meloen met garnalenTerwijl ik de meloen doorsnijd , de pitjes verwijder en er bolletjes uitsnijd met het daarvoor bedoelde mesje, bedenk ik mij dat het af en toe lijkt alsof ik droom.

Ik haal de draden van de bleekselderij en snij hem daarna in blokjes, nu de avocado doormidden, haal de pit er uit en wip het heerlijke zachte vruchtvlees er met een lepel uit. De twee helften leg ik op mijn snijplank en snij ze in blokjes.

Ik besprenkel de blokjes met het sap van de limoen, en pak de molen met het zeezout, knisperend maal ik het over de avocado, nu nog wat peper erover, zal ik cayennepeper gebruiken of grof gemalen zwarte peper ? De cayennepeper maar Luusje likes it “hot”:-)))

Nu de cocktailsaus, ik vermeng de kwark met de mayonaise, doe er een kneepje tomatenketchup bij, wat limoensap, wat gembersiroop, versgemalen peper en zout en pak de whisky uit de kast.een drupje. Nog een drupje roeren..proeven heerlijk! De twee helften van de meloen snij ik nog even bij, zodat ze er netjes uitzien.

Ook snij ik een heel klein stukje af van de onderkant zodat ze netjes blijven staan en niet omrollen en de gehele inhoud op de grond beland :-). Vervolgens vermeng ik in een glanzende zilveren schaal de meloen bolletjes, avocado, bleekselderij en de saus.

IMeloen en champagnek pak mijn mooiste borden, zet op ieder bord een halve uitgeholde meloen en vul hem met dit heerlijke mengsel.Uit de oven komt de geur van versgebakken baquette, de homemade kruidenboter staat al in een bakje, wat weer in een ander bakje met ijsblokjes staat, om de boter koel te houden klaar.

Bij de tafel zie ik mijn lief de fles champagne openen. Hij ziet er knap en gebruind uit. Glimlachend loop ik de tuin in met deze heerlijkheden en zet ze op de tafel.

“hmmmmmmm” dat ziet er heerlijk uit hoor ik hem zeggen. ‘ bedoel je mij of de meloen ‘ schat, zeg ik glimlachend. ‘beide’ zegt hij terwijl hij de champagne inschenkt, hij schuift mijn stoel aan en gaat ook zitten, we proosten op de liefde en op het leven. Terwijl ” dare to live ” klinkt van Andrea Boccelli en Laura Pausini. Ja, denk ik..durf te leven, LEEF ! Met heel je hart en ziel..dan maak je de mooiste dingen mee. Dat beloof ik je. Geniet!

Heel veel liefs van Luusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *