Provencaalse kabeljauw uit de oven

Oh lala…Provencaalse kabeljauw uit de oven

Afgelopen week, toen ik in mijn gedachten weer terug ging in de tijd, en mij de heerlijke geur van mijn tuin in de Provence rook, kreeg ik plotseling zin om deze Provençaalse ovenschotel te maken. Ook heel handig als je gasten krijgt verdubbel je gewoon de hoeveelheid. Provencaalse kabeljauwfiletJe kunt hem helemaal voorbereiden en als je aan het voorgerecht begint zet je hem gewoon in de oven en tover je met een glimlach en een “et voilà  ” het hoofdgerecht , un, deux, trois, op tafel.

Ingrediënten (voor ongeveer 2 personen)
2 uien
1 prei
1 courgette
4 tomaten
Zwarte olijven stuk of tien
Knoflook naar smaak ( ik gebruik lekker veel)
2 dl droge witte wijn
1 bekertje crème fraiche
Citroen
400 gram kabeljauw
1 zoete aardappel ( bataat)
Provençaalse kruiden
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Olijfolie
Geraspte parmezaanse kaas

De uien in ringen snijden evenals de prei, de courgette en de tomaten  in plakjes, de knoflook hakken, de zoete aardappel koken ( minuutje of 20) kan gewoon in de schil, die pel je er daarna zo vanaf.Olijfolie in de pan, uien, knoflook, prei en courgette aanfruiten, daarna de crème fraiche ( neehee geeft niks, je hoeft niet bang te zijn voor vet) er bij, de witte wijn…( proef je even of ie lekker is ) Provençaalse kruiden ( liefst vers) en de olijven toevoegen. Lekker veel verse peper, zout naar smaak, Ovenschotel invetten, de zoete aardappel in plakjes op de bodem, kabeljauw er op leggen, doe je er een beetje citroen op?

Dan de saus er op, de tomaten in plakjes snijden en er over verdelen, de geraspte kaas er over ( of niet) kijk maar of je het lekker vind.Je kunt ook paneermeel gebruiken , krijg je ook een lekker knapperig korstje. Even 30 minuutjes in de oven .

Eet smakelijk ofwel bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *