Pittige uien chia crackers

Superfood snack Pittige uien chia crackers

Deze crackers zijn heerlijk gewoon als tussendoortje, maar ook perfect als lunch met bijvoorbeeld een paar plakjes avocado, tomaat en wat kiemgroenten, een gekookt ei of hummus. Praktisch geen koolhydraten en lekker pittig, en bovendien heel goed voor de stoelgang. Pittige uien chia crackers SuperfoodJe snippert de uien, ik gebruik hiervoor mijn Magimix keukenmachine.

Doe de chia zaadjes in een beslagkom, vermeng ze met het lijnzaad de zonnebloempitten soyasaus water en olijfolie, 10 minuutjes laten staan zodat de zaden het vocht absorberen. Uien door het deeg spatelen.

Nu het deeg uitrollen: je legt een vel bakpapier op een ovenplaat, legt het deeg er op, een ander vel bakpapier er op ( tegen het plakken) en uitrollen maar heel dun, hooguit 3 mm.

Bovenste bakpapier verwijderen en in de dehydrator voor een uurtje of 10 of in de gewone oven 200 graden minuutje of 30. Even beetje uitproberen, blijf je er even bij de eerste keer ? Vinden ze prettig

Veel succes en eet smakelijk !

Ingredi├źnten:
3 uien in hele dunne ringen
1/4 kop chia zaden
1/2 kop lijnzaad ( gemalen )
3/4 kop zonnebloempitten ( gemalen )
1/4 kop soyasaus ( de minder zoute variant met groene dop )
1/4 kop water
1/3 kop olijfolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *