Oosterse pompoensoep met knapperige gamba’s en koriander

Oosterse pompoensoep met knapperige gamba’s en koriander

Herfst, prachtige kleuren in het bos, geel, oranje , rood, en pompoenen, heel veel pompoenen, heb je wel eens pompoensoep gemaakt ? Probeer eens, echt het is helemaal niet moeilijk Oosterse pompoensoep met knapperige gambasen ook heel makkelijk in te vriezen als je over hebt. Ik zou gaan voor een verwarmende pittige Oosterse pompoensoep met gamba’s en koriander, mocht je gamba’s niet lekker vinden, zonder is ook héérlijk.

Je hebt nodig:

1 ( liefst biologische) pompoen

1 rood pepertje

Stukje verse gember

Lekker veel verse knoflook

2 uien

Wat limoenblaadjes ( te koop bij elke Toko) Kokosolie Kokosmelk Drupje limoen

2 bouillonblokjes ( kip of groente )

Bosje koriander

Zakje diepvries gamba’s ( rauw gepeld)

De eerste keer dat ik pompoensoep maakte was een kompleet drama, echt hoor zo’n  keiharde bowlingbal waar de schil vanaf moest en die ik in stukken moest hakken…ik wilde het bijna opgeven…wat een gedoe zeg. Tot ik van iemand de tip kreeg de pompoen eerst even een half uurtje in de oven te leggen op 180 graden dan wordt hij zacht, je kunt hem dan net zo schoonmaken als je met een meloen doet, gewoon binnenste eruit en in blokjes snijden. En als je een biologische meloen koopt kun je de schil ook eten dus dat is nóg makkelijker!

Je snijdt de pompoen en de uien in stukken,  de knoflookteentjes pellen, je hoeft ze niet door de pers te doen aangezien je de soep straks toch gaat pureren, de zaadjes uit het pepertje halen en in stukken snijden, gember raspen, de limoenblaadjes maal ik altijd fijn in een koffiemolentje, het wordt dan zo fijn als poeder en is zo heerlijk door de soep, je krijgt zo de echte oosterse smaak.

Kokosvet in de pan, heet laten worden, kijk uit hoor het spat enorm als je er iets in doet. Doe de pompoen, ui, knoflook, peper en gember in de pan, aanfruiten daarna de steeltjes van de koriander een litertje water en de twee bouillonblokjes erbij, kwartiertje laten pruttelen staafmixer er in en pureren maar. Proef je even ?

het gemalen limoenblad toevoegen,  kokosmelk, is het zout genoeg ? Pittig genoeg? Ik doe er altijd nog een drupje citroen of limoensap bij. De gamba’s heb je uiteraard al laten ontdooien, leg ze even op keukenpapier om al het water te verwijderen, strooi er wat maïzena over  en je bakt ze in een beetje kokosolie krokant. Leg in elke kom een paar krokante gamba’s, de gouden pompoensoep er op scheppen, garneren met wat koriander en genieten maar  Guiltfree dat dan weer wel:-) en toch schandálig  lekker.

Liefs van Luusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *