Liefdevolle Hot Chocolate Lava Cakejes

Hot Chocolate Lava Cakjes.

Koolhydraatarm, echt heeeeel makkelijk te maken en bovendien vooraf te bereiden.Valentine’s day, de dag van de liefde. Wat past daar nu beter bij, qua dessert, dan een warm, chocoladecakeje. Heel voorzichtig zet je je lepel op de zachte buitenkant om een hapje te nemen en dan, dan komt de zachte chocolade als een goddelijke warme stroom “chocolade lava” je tegemoet.Wat rood fruit erbij een glas bubbels en natuurlijk liefde, heb je momenteel geen lief, niet getreurd , dan maak je het gewoon voor je liefste vriendin of voor jezelf, uiteindelijk “the greatest love of all”.

ingrediënten:
150 gram van de puurste chocolade die je kunt vinden
150 gram roomboter
2 eieren en 2 eierdooiers
50 gram ( kokospalm) suiker
1 eetlepel bloem

Hot Chocolate Lava CakejesSoufflé schaaltjes ingevet met wat boter. Chocolade au bain marie smelten ( dwz in een kom boven een pan heet water ) samen met de boter Eieren, eidooiers en de suiker luchtig kloppen Bloem toevoegen en doorroeren Nu een klein beetje van de warme chocolade toevoegen ( familie maken noemen ze dat 🙂 ) En daarna de rest van de gesmolten chocolade toevoegen, heel rustig en een klein straaltje en blijven mixen.Tja en dit is eigenlijk de voorbereiding, makkelijk toch ? En allemaal vooraf te doen, je doet het chocolademengsel over in de soufflé vormpjes en dekt ze af met folie.

Na het hoofdgerecht wordt het wel even spannend hoor ;D. De oven voorverwarmen op 180 graden en dan de cakjejes er in ( folie verwijderen :-))) Een minuutje of 17. We willen dat de buitenkant gestold is en de binnenkant zacht. De eerste keer is het dus een beetje experimenteren. Iedere oven is immers anders, maar hou het in de gaten, het is kwestie van minuten.

Okay, zijn ze klaar? Neem een bordje zet dit óp het soufflé vormpje en keer voorzichtig om voor het ” moment suprême “. Tromgeroffel, heel voorzichtig het vormpje er af halen, een zucht van verlichting slaken als hij er ongeschonden uit komt. Wat slagroom erbij, aardbei, blaadje munt, een klein beetje poedersuiker er over.Als hij nú nog niet van je houdt dan weet ik het ook niet meer.

PS
De hoeveelheid is voor 4 cakejes dan heb je er morgen ook lekker nog twee :-)))

Liefs van Luusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *