Koolhydraatarme, suikervije Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas

Sinterklaas, open haard, warmte, gezelligheid en Gevulde Speculaas, de “zoete zonde” maar zo lekker bij een kopje koffie of thee, zucht. Natuurlijk heb ik de oplossing, “Guiltfree gevuld speculaas” uit de koelkast. gevulde speculaas afbeeldingJullie zullen verbaasd staan hoe lekker dit smaakt.Puur, kruidig, en het vult ! Bovendien niet de gebruikelijke insuline ” rush” die je bloedsuikers omhoog jaagt en zorgt dat je meer en meer en meer wilt. Echt, hier hoef je maar een ieniemienie stukje van te eten. Lees even het hele recept door, het is super makkelijk, dat beloof ik je, gewoon proberen. Kom je er niet uit, wat niet het geval zal zijn, maar stel, dan mail je mij gewoon even, deal ?

Ingredi├źnten:

250 gram cashewnoten ( paar uurtjes wellen in water)

250 gram blanke amandelen ( paar uurtjes wellen in water )

7 mejool dadels zonder pit

2 eetlepels kokosrasp

Eetlepel citroenrasp

Eetlepel citroensap

40 gram koek/speculaaskruiden

100 ml honing ( liefst rauw)

2 eetlepels gesmolten kokosolie

We gaan eerst de boven- en onderkant maken. Maal in de keukenmachine de cashewnoten fijn Kruiden en kleingesneden dadels toevoegen + helft van de honing. Laten draaien tot je een ” deegbal ” hebt. In folie doen en in de koelkast even laten rusten.

Dan de amandelen in de keukenmachine doen Citroensap, citroenrasp, honing, kokosrasp en kokosolie toevoegen en laten draaien tot het eruit ziet als amandelspijs, dus best wel een minuut of 3. Neem een kleine cakevorm. Bekleed hem met huishoudfolie. Druk de helft van het gekruide deeg uit op de bodem Bedek het met de amandelspijs. Andere helft er bovenop. Op laten stijven in de koelkast paar uurtjes. Kleine blokjes van snijden, chocolademelk maken, kaarsjes aan steken, onder een dekentje kruipen op de bank. Heerlijk toch, guiltfree pleasures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *