Koolhydraatarme Quiche

Koolhydraatarme Quiche

Iedereen is wel dol op een quiche, toch ? ook super lekker als lunchgerecht of om vooraf te maken als je visite krijgt, maar ja, die bodem hè, zucht heerlijk natuurlijk, maar meestal van bladerdeeg en dat past nu eenmaal niet echt in je nieuwe ” lifestyle” getver, wat nu ? Een bodemloze quiche ( bijna) net zo lekker en “guiltfree” want vol met groente, eieren en verse kruiden. Zullen we beginnen met een lekker pittige quiche die net als alle andere recepten super makkelijk te maken is ? Ook heerlijk om er een kwart van mee te nemen als lunch naar je werk!

Koolhydraatamre QuicheQuiche ‘BALI’

ingredienten:

300 gram rundergehakt

300 gram nasi/bami groenten

4 eieren- losgeklopt

2 à 3 eetlepels nasikruiden (liefst biologisch)

sambal naar smaak

eetlepel ketjap manis

beetje kokosolie of roomboter

siliconen bakvorm of ovenschaal

 

Oven voorverwarmen op 180 graden, gehakt rulbakken, dan de nasi/bamigroenten toevoegen, een paar minuutjes bakken dan de kruiden, sambal en ketjap toevoegen in een ovenschaal of siliconenbakvorm scheppen, eieren erover verdelen en 40 minuten bakken. Nou, makkelijk of niet ?  we kunnen deze ” truc” natuurlijk ook uithalen met de klassieke originele quiche Lorraine, je weet wel, met spekjes kaas en room.

 

ingrediënten:

200 gram gerookt ontbijtspek in blokjes 

5 eieren

150 ml melk

2 bekertjes creme fraîche

120 gram Gruyère kaas ( geraspt)

beetje nootmuskaat

peper

zout

bak in een pan met dikke bodem de spekblokjes uit, in een kom de eieren mixen, melk erbij, creme fraîche, peper, zout, kaas, beetje nootmuskaat in ovenschaal of siliconen bakvorm doen en 40 minuten bakken tot de quiche goudbruin is. Je kunt deze quiche koud of warm eten, maar altijd lekker met een gemengde salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *