Gegrilde Tonijn met wasabi en limoen mayonaise

Gegrilde Tonijn met wasabi/limoen mayonaise en ragfijn gesneden ijsbergsla met soyasaus en sesamolie

Je maakt eerste de saus. Doe de mayonaise met de wasabi en limoen in een kommetje en roer het met een garde glad. Proef je even? Is het pittig genoeg ? Zo niet, klein beetje wasabi toevoegen. Ik doe er vaak ook nog een heel klein drupje honing bij.

Gegrilde Tonijn saladeMaak de dressing voor de salade door de soyasaus en sesamolie door elkaar te roeren. Snij de ijsbergsla in ragfijne reepjes, doe het in een grote kom. Nu wordt het spannend want als je tonijn iets te lang bakt is deze heerlijke moot vis helemaal verpest, echt waar dus nooit te ver doorbakken!!!

Het moet echt rosé blijven hoor ! Laat de tonijn op kamertemperatuur komen ( belangrijk! ) Anders blijft de tonijn van binnen ijskoud en dat is niet lekker) Okay, zet de grillpan op het vuur, laat hem loeiheet worden. Wrijf de tonijnsteak in met olijfolie, als de pan heet is de tonijn in de pan doen. Hoor je hem sissen ? Top !

Nu de bovenkant bestrooien met vers gemalen peper en (zee) zout. Een minuutje bakken, niet langer hoor, echt niet ! Daarna omkeren en de andere kant ook 1 minuutje bakken.  Uit de pan halen en op snijplank leggen. Neem nu een vlijmscherp mes. Snij de tonijn in niet al te dunne plakjes. Doe nu de dressing door de salade en verdeel de salade over de borden Drapeer de mooie plakjes tonijn ernaast en verdeel de limoen mayo over de tonijn. Doe je er nog een schijfje limoen of citroen bij ?

Genieten met een hoofdletter G !!!

Ingrediënten ( voor 2 personen):
300 gram superverse tonijn (vraag aan de visman om sashimi kwaliteit)
IJsbergsla
3 eetlepels Soyasaus
2 eetlepels Sesamolie
2 eetlepels kneepjes wasabi (je koopt het in een tube)
4 eetlepels mayonaise
Eetlepel  limoensap
Versgemalen zeezout
Versgemalen zwarte peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *