Gado Gado Senang

Gado Gado Senang (lekker)

Bak de Tahoe. Tahoe koop je per blok, bewaar het in de koelkast, voor het bakken snijd je het blok in vingerdikke plakken. Deze plakken leg je even onder iets zwaars zodat het overtollige vocht er uit kan lopen. Daarna goed drogen met keukenpapier, nu de plakken in blokjes snijden en ze in vrij hete olie in 2 a 3 minuten goudbruin bakken en uit laten lekken op Gado Gado Senangkeukenpapier.

Je kunt ze dus voor het bakken even marineren in een kruidenmengsel. Je kunt ook dit gerecht weer prima voorbereiden.Je maakt alles klaar zoals hierboven beschreven en voor het serveren laat je het op kamertemperatuur komen. Je neemt een grote mooi platte schaal en je drapeert alle individuele groenten erop.

Het bakje satehsaus zet je in het midden en de emping geef je in een apart bakje erbij. Op www.royalresidencerangdu.com krijg je deze heerlijke gado gado geserveerd in een geblanceerd koolblad, onder dit koolblad liggen dan de plakjes aardappel en blokjes tahoe. Ook super leuk om het zo te serveren.

Ingredi├źnten ( voor 2 personen)

1 komkommer in schijfjes ( het lekkerste is om de zaadlijsten te verwijderen)

1 grote fijngesneden ui ( goudbruin gebakken)

2 hardgekookte eieren

Bakje taugeh (even geblanceerd) dwz de kook er over en koud afspoelen

Witte kool of bloemkool klein gesneden ( geblanceerd)

250 gram Sperzieboontjes ( gaar maar niet te gaar gekookt)

1 zoete aardappel ( gekookt)

Tahoe in blokjes gesneden ( ik marineer het altijd anders vind ik het te flauw)

Emping

De sateh saus van het vorige recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *