Coulibiaka of Kulibljaka

Coulibiaka ofwel Kulibljaka van Eleonora Mateiovich – Karpov

Dit spectaculaire gerecht, Coulibiaka ofwel Kulibljaka,  is van origine een Russisch recept wat bij speciale gelegenheden geserveerd word. Eigenlijk vrij onbekend, maar een hele lieve Russische vrouw, Eleonora dus , heeft het vaak gemaakt en het recept aan mij doorgegeven.

Het ziet er prachtig uit, is heerlijk en bovendien makkelijk te bereiden. Je maakt het bijvoorbeeld ’s middags, zet het in de koelkast en ’s avonds hup .even 30 minuten in de oven en je maakt de blits joh, absoluut een klappertje ! Okay hier komt het;

Coulibiaka ofwel KulibljakaIngrediënten :

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram zalmfilet
  • 300 gram kabeljauw
  • 100 gram verse spinazie
  • Citroensap
  • 4 eieren
  • Peper
  • zout

10 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een plak In tweeën snijden. 1 stuk wat groter dan de andere ivm de vulling en op bakpapier op een bakplaat leggen. Pannenkoek maken van 3 eieren in grote koekenpan, gaatjes in prikken tijdens het bakken, niet omkeren, uit de pan halen en af laten koelen, dan doormidden snijden.

Leg een halve eierpannenkoek op het bladerdeeg ( dit is om te voorkomen dat het bladerdeeg zacht wordt. Leg daarop het stuk kabeljauw, beetje zout, peper,citroensap. Daarop de verse spinazie. Vervolgens het stuk zalm ook gekruid met peper, zout en knijp er wat citroensap over.

Ook is het lekker om er wat citroen “zest” dus geraspte citroenschil over te doen, voor een extra frisse smaak. Daarop de andere helft van de eierpannenkoek. Dek het geheel af met de andere helft van het bladerdeeg en plak de helften op elkaar met wat los geklopt ei.

Omkrullen met kleine vouwtjes zoals je een empanada zou maken of een dim sum, snap je hem nog ? Anders mail je mij maar even. Het is echt heel erg makkelijk dat beloof ik je.Bestrijk dit kunststukje met de rest van het losgeklopte ei, maak wat sneetjes bovenin om de stoom de laten ontsnappen en te zorgen dat het super knapperig wordt.

De oven verwarm je voor op 200 graden, en je bakt hem 10 minuten op 200 graden, daarna de temperatuur naar 180 graden en nog ongeveer 20-25 minuten bakken tot je Coulibiaka prachtig glanzend goudbruin is. Hou je het een beetje in de gaten, iedere oven is namelijk anders. Daarna uit de oven halen, even laten rusten en in plakken snijden. Heerlijk met een frisse salade. Hollandaise saus is hier verrukkelijk bij, maar als lunch gerechtje of borrelhap ook heerlijk met een limoen mayonaise. Maken, serveren en applaus in ontvangst nemen :-)))).

Met een kusje van Luusje ️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *