Beste Chocoladecake ooit

Chocoladecake

En zonder boter, zonder ( geraffineerde ) suiker, zonder bloem en zonder melk ! Ofwel; gluten- en lactose vrij! Volgens mijn lief is dit de lekkerste chocoladecake die hij ooit geproefd heeft! Bovendien echt een “Luusje” cake; gezond, lekker en simpel zoals het hoort. foto chocoladecakeOven voorverwarmen op 180 graden. Doe de eieren en de kokosmelk  in een beslagkom, laat paar minuutjes draaien.Dan de rest  van de ingrediënten erbij doen. Ik heb een ovenschaal genomen, bekleed met een bakpapiertje  (heb je ook dat gedoe met invetten niet) en daar het mengsel ingedaan. In de oven en 30- 35 minuutjes bakken.

Even prikken of hij gaar is, met een satéstokje, komt het er schoon  uit ? Top ! Zo niet, nog paar minuutjes er in zetten. Daarna nog minuut of 5 in de oven laten staan met de deur op een kiertje. Uit de oven halen, af laten koelen en in stukjes snijden. Nee ! Niet alvast proeven, eerst af laten koelen anders breek je er allemaal stukjes van af. Als je wat over hebt, goed afgesloten bewaren in de koelkast.

Ingrediënten

300 gram amandelmeel

125 gram kokospalmsuiker

75 gram cacaopoeder

Snufje zeezout

1 theelepel bakpoeder

2 eieren

250 ml kokosmelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *