A very Zen new year

A very Zen new year.

Hoe leuk is het om kerst en oud en nieuw door te brengen in de tropen en nog wel in goed gezelschap ? “Mail Mr Jack”, na het overheerlijke diner kwam Rio de butler geruisloos op zijn blote voeten de glanzende houten veranda opgelopen en overhandigde de prins een feestelijk uitziende brief. Jack las hem even door en zei: “lieve Luusje heb je zin om morgen Oud en Nieuw te vieren op het Zen Resort hier 10 minuten vandaan?”

We zijn namelijk uitgenodigd door de eigenaar Mahendra Shah en zijn Nederlandse vriendin Mieky om aan hun VIP tafel plaats te nemen”. Mahendrah had ik leren kennen als een heel interessante, intelligente man en Mieky, een “te gek wijf” en kunstenares, die nadat ze haar huis in Nederland had verkocht op het paradijselijke Bali is gaan wonen in een prachtige villa aan zee en waar zij o.a. schilderworkshops geeft.

“Wat een eer ja heel graag” zei ik tegen Jack, ondertussen zoals het een echte vrouw betaamt koortsachtig bedenkend wat ik nú weer aan moest trekken. Hoge hakken vielen namelijk al af, want mijn voeten waren door de warmte plotsklaps twee maten groter geworden en flipflops onder een galajurk, dat staat niet :-). Na het kopje koffie vergezeld van een heerlijke Armagnac, vertrok ik ietsiepietsie tipsy naar mijn slaapkamer en vervolgens naar dromenland. Met een schok word ik de volgende ochtend wakker.

Zen smoothy op het terrasWaar ben ik en wat was er ook al weer ? Oh ja Bali, Zen, oudjaarsavond, kleding en zo. Wat trek ik aan? Snel loop ik naar mijn garderobekamer en inspecteer de inhoud. Gelukkig een zwart jurkje, bovenkant met pailletten en nog rekbaar ook heerlijk. Zwarte sandalen met een sleehak, kashmir pashmina erbij voor als het misschien tikkeltje fris wordt.

Pailletten avondtasje helemaal goed. Opgelucht loop ik naar boven waar het ontbijt al klaar staat op mijn favoriete plekje, het loungeterras met het kabbelende beekje, ik heb vandaag gekozen voor een gezonde superfood smoothy. Terwijl ik geniet van de bijna onwerkelijke pracht van de natuur en het gezang van de tropische vogels drink ik hem genietend op. En net als ik bedenk dat het niet beter kan worden komt Jack fris gedoucht naar buiten gelopen.

“goodmorning schoonheid” zegt hij complimenteus als altijd, als je klaar bent met dit gezonde ontbijtje staat Parwatti voor je klaar in de Bale bij het zwembad voor een heerlijke massage. Zucht, het leven is goed in het paradijs dat Royal Residence Rangdu heet. Ik loop naar buiten en naast het zwembad dat als altijd uitnodigend blauw en koel glinstert in de zon staat de elegante, lieve Parwatti al op mij te wachten, “goodmorning Mrs. Lucia” are you ready for a relaxing massage ?” vraagt ze.

Zen ParwattiZe gaat mij voor naar de massagetafel, ik doe mijn pareo af en, fietfiewwwwwww iemand fluit “Jack ?” Verschrikt bedek ik mij met een handdoek, althans ik doe een mislukte poging maar nee, het was een tropische vogel :-))). Haha ik vlij mij neer op de massagetafel en als snel voel ik de zachte strelende en kundige handen mij met geurende olie masseren. Een rustgevend muziekje, tropische warmte, de vogels die af en toe fluiten.

Zo moet Eva zich gevoeld hebben in het paradijs en daar waren nog niets eens masseuses alleen maar Adam, kun je nagaan. Na nog de rest van de dag te hebben genoten van de rust vertrekken we in de koele auto. Het Zen resort doet zijn naam eer aan, zodra je het terrein oprijdt omarmt de rustgevende sfeer je met liefde.

We gaan op zoek naar onze gastheer en vrouw en vinden hen op de mooiste plek van het resort, een “private dining table” bij het zwembad met een spectaculair uitzicht over het dal, de zee en de ondergaande zon de champagne staat al klaar in een koeler met vier kristallen glazen op een blad. “Welcome my friends” zegt Mahendra, hij straalt een mengeling uit van rust, wijsheid en kracht die voorbehouden lijkt te zijn aan mannen van gegoede Indiase komaf.

Mieky trippelt naast hem, superslank op onmogelijk hoge hakken. “Lieverds welkom, kijken jullie even goed naar mijn schoenen, ik weet namelijk niet precies hoelang ik ze aan zal hebben” zegt ze lachend. “Ze zijn beeldig” roep ik, ”wat knap dat je daar op kunt lopen!”, “Ach sweety, als ik het zat ben trek ik ze gewoon uit, geeft helemaal niets hier”.

Zen Lucia en MiekyEn dat klopt, niets moet en alles mag op dit eiland waar het leven goed is. De zon verdwijnt langzaam in de kalme zee, de krekels zingen hun laatste lied van dit jaar, we drinken champagne, babbelen wat en nadat het donker is geworden en het hele resort feeëriek verlicht, lopen we naar de grote open overdekte ruimte waar het diner zal plaatsvinden.

Wij mogen plaatsnemen aan het hoofd van de tafel naast onze gastheer en vrouw, op het spierwitte damast liggen vrolijke toetertjes klaar om straks als het middernacht is het nieuwe jaar met luid kabaal te verwelkomen. Het diner gemaakt door de ayurvedische chef, is werkelijk subliem en ieder gerecht weer een schilderijtje.

Zen balinese danseressenTijdens het diner worden er typische Balinese dansen uitgevoerd, vaak beginnen de meisjes als kleuter al met deze lessen hoorde ik, wat een gratie en souplesse. En dan het aftellen, we verplaatsen ons naar buiten, het is volle maan, glazen worden uitgedeeld, champagne ingeschonken, 10, 9, 8,7,6,5,4,3,2,1. HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!

Vuurwerk knalt en gaat een schoonheidswedstrijd aan met de duizenden sterren aan de inktzwarte tropische hemel. Zoals gebruikelijk op oudejaarsavond zoent iedereen iedereen, en daarna wordt er gedanst. Alle kinderen van de dansgroep komen ook de dansvloer op en blijken ook heel goed in een soort “bollywood” gangnamstyle te kunnen dansen:-))). Vermoeid en verhit vertrekken we midden in de nacht, terug naar Rangdu.

Vervuld van allerlei gedachten stap ik wat later mijn zachte bed in. Hoe zou komend jaar eruit zien? Wat zal het mij brengen. Ik besluit het één van de komende dagen te gaan vragen aan Iluh, de beroemde handlezeres, vanuit heel Bali komen er dagelijks mensen naar de kleine woning waar zij met haar knappe Hollandse man Robert Berns woont. Willen jullie weten hoe dat verliep en hoe ook JIJ binnenkort je hand kunt laten lezen door deze vrouw ? Like en share dan even dit bericht, zij komt namelijk binnenkort naar Nederland!

Een unieke kans voor iedereen die dit een keer mee wil maken. Bij voldoende likes organiseer ik een gezellige middag/ avond en één van jullie krijgt een gratis ” reading” leuk ? En, psssssst kom eens dichterbij, niet verder vertellen hoor anders krijgt ze het veel te druk, maar Iluh is echt veel beter dan “Ketut” uit de beroemde film “eat, pray, love “.Tot snel !

Heel veel liefs van Luusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *